Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Grote Franse klassiekers


Andere regio’s uit Frankrijk en de rest van de wereld worden steeds populairder, maar Bordeaux en Bourgogne geven zich niet zomaar gewonnen. Integendeel, de grote klassieke wijnstreken blijven hun trouwe fans hoge kwaliteit aanbieden. Onze gevarieerde selectie levert het bewijs. En dit is hét moment om je wijnkelder aan te vullen, want deze wijnen hebben allemaal een mooie Rode Prijs.

Château La Garde 2014
A.O.P. Pessac-Léognan
(art. 392635)

Dit domein van huis Dourthe moet u gewoon ontdekken. De kleur van de wijn is intens dakpannenrood en het boeket herfstig, met een subtiele houttoets, gerookte toetsen en een zweem van fijne tabak. Laat u verrassen door de frisse aanzet (mooie zuurtjes) voor het krachtige en harmonieuze midden u inpakt met zijn accenten van noten en varen.


La Fleur d'Arthus 2014
A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
(art. 392047)

Deze saint-émilion is al een beetje geëvolueerd en pakt uit met een diep boeket dat typisch is voor merlot: zwart fruit, gekonfijt fruit, een fijne houttoets en fijne droge kruiden. U ruikt ook tonen van een sigarenkistje en aarde. De smaak is puur, rond en vlezig, met een balsemtoets, kracht en een mooie structuur. Subtiele tannines en een fijne houttoets kleuren de lange finale.  

Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. « La Perrière » 2017
Domaine Denis Carré
(art. 322543)

Als u even ruikt aan deze robijnrode bourgogne herkent u heel duidelijk de geur van verse rodevruchtenconfituur en een vleugje likeur. De smaak is vrij fluwelig en smaakvol, met veel klein rood fruit, een subtiele houttoets, en mooie zuren die pit geven. Een wijn die tegelijk intens, goed gestructureerd en harmonieus is.

Ik wil ook dit lezen:

Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 26/1/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op