Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Wijnen uit verre oorden

We gaan op wereldreis en stoppen in Argentinië, Chili en Zuid-Afrika. Daar kunnen we genieten van verleidelijke monocepages. We beginnen met een onstuimige Argentijnse tannat die profiteert van de hoogteligging (1.700 m) en het droge, zonnige klimaat van de Calchaguí Valley. Daarna laten we ons inpakken door de fruitige aroma’s van een Chileense cabernet sauvignon en de grootse frisheid van een Zuid-Afrikaanse sauvignon blanc.


Michel Torino Reserve Tannat 2017
Calchaquí Valley
Argentinië
(art. 322611)

Deze onstuimige Argentijnse wijn verleidt u meteen met zijn vrij intense rode kleur en zijn boeket met zwartevruchtenconfituur, kruidige accenten van de houtrijping en eucalyptus. Na de wat nerveuze en frisse aanzet (vlierbloesem, braambessen) met mooie zuren wordt de smaak levendig en krachtig. U ontdekt nog soepele tannines die voor veel frisheid zorgen in de finale.
 

Cono Sur El Recurso Single Vineyard Block n° 18 Cabernet Sauvignon 2016
D.O. Maipo Valley
Chili
(art. 470154)

De halfintense, nog jonge kersenrode kleur gaat een fruitig boeket vooraf met aroma's van cassis en marmelade van zwart fruit, aangevuld met een gerookte toets, eucalyptus en mooie kruiden van de houtrijping. De smaak start soepel en kruidig, daarna een fruitig middenstuk (opnieuw cassis), toast en een krachtige, kruidige en lange finale.

Sutherland Elgin Sauvignon Blanc 2018
Western Cape
Zuid-Afrika
(art. 392233)

Een Zuid-Afrikaanse sauvignon blanc met een fris karakter en een heerlijk exotisch boeket waarin u ook een vegetaal kantje en zuren van citrusfruit (rijpe pompelmoes) ontdekt. De smaak is heel harmonieus en start fruitig, daarna opnieuw exotisch en een beetje vegetaal. Ook de aciditeit van rijpe pompelmoes keert terug. Wat een charme!

Santé !

Ik wil ook dit lezen:

Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig t.e.m. 26/1/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op