Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

3 mooie ontdekkingen uit Languedoc


Languedoc-wijnen worden bij ons steeds vaker op tafel gezet. En het moet gezegd: de regio doet het uitstekend met zijn karaktervolle terroirwijnen. Aan succesvolle appellaties geen gebrek, maar onze aankoper viel vooral voor de charme van Corbières, vanwaar hij 2 ontdekkingen meebracht. En de derde? Die komt uit Roussillon. Laat u ook verleiden, en profiteer van Rode Prijzen!

Domaine Le Champ des Murailles ‘Cuvée Classique’ 2017
A.O.P. Corbières
(art. 322214)

Deze corbières heeft een complex boeket waarin u zowel exotisch fruit, abrikoos als witte bloemetjes herkent. In de mond is hij lekker fris, vol en fruitig (geel fruit). Een vleugje kruiden (witte peper) in de afdronk maakt het plaatje compleet.

Domaine Georges Bertrand 2016
A.O.P. Corbières
(art. 392280)

Dit is een gulle wijn met aroma's van noten, zoete kruiden en garrigue die omhuld zijn door een herfstmantel (champignon, humus). De smaak is vol, aangenaam, levendig, boordevol fruit en kruiden (zoethout) en voorzien van een frisse finale (pepermunt) met ook wat gekonfijt fruit. Een corbières met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Mont d'Estagel ‘Côtes d'Agly’ 2015
A.O.P. Côtes du Roussillon Villages
(art. 322181)

Deze donkerrode roussillon is een en al charme. Eerst trakteert hij u op een boeket met praliné-, fruit- en houttoetsen, aangevuld met toast, garrigue, kruiden, zoethout en een vleugje vanille. En wat een karakter in de smaak! Tegelijkertijd geconcentreerd, levendig, rond en krachtig, met kruiden in de finale.

Ik wil ook dit lezen:

Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig tot en met 26/1/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op