Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Amarone en ripasso van Tommasi: pure klasse

Stel, u geniet samen met uw gasten van een Mexicaanse schotel met kip of van konijn met een biersausje. Op het einde van de avond trakteert u op een tiramisu of een chocolademousse … Wat ontbreekt er nog? Twee elegante Italiaanse wijnen die uw gerechten nog lekkerder maken! Deze twee Valpolicella-wijnen beantwoorden perfect aan die omschrijving. Ze komen alle twee van het domein Il Sestante van het Italiaanse wijnhuis Tommasi, dat al sinds 1902 bestaat en nu wordt gerund door de vierde generatie van Tommasi’s. Ze hebben verschillende wijndomeinen in verschillende wijnstreken in Italië. Op Il Sestante werken ze met Italiaanse druiven die komen van wijngaarden op de heuvel Monte Masua, in de regio van Valpolicella Classico, en van wijngaarden aan het Gardameer.

Valpolicella Ripasso Superiore D.O.C.
'Il Sestante' I Pianeti 2016
Tommasi
Veneto – Italië
(art. 470316)


Deze wijn is gemaakt volgens de ripasso-methode: tijdens een tweede gisting komt de wijn in contact met de gistresten (druivenschillen, steeltjes) van de amarone van het domein. Daardoor heeft de ripasso meer body en karakter. En dat merkt u ook bij deze Tommasi. In het boeket zitten geuren van gekonfijt rood fruit, koffie, zoethout en hout. Daarna ontdekt u een ronde en elegante smaak met likeur van rood fruit, hout, karamel en koffie. Serveer deze perfect gebalanceerde wijn bij kip op z'n Mexicaans, konijn met biersaus of hazenrug. Heerlijk!

Amarone della Valpolicella D.O.C.G.
'Il Sestante' Monte Masua 2013
Tommasi
Veneto – Italië
(art. 322077)

Amarone ... een naam waar u zo bij wegdroomt! De druiven van een amarone worden na de oogst gedurende enkele maanden gedroogd, waardoor hun suikergehalte toeneemt. Daarna worden ze voorzichtig geperst en rijpt de wijn enkele jaren in eiken vaten. De 2013 van Tommasi is een echt godendrankje zonder zwaarte. In het fijne boeket zitten chocolade, verfijnde kersenlikeur, lichte tabak en mokka. De smaak is fijn, elegant en fris. U ontdekt opnieuw chocolade, mokka en fruitlikeur, aangevuld met rozijntjes. Ideaal bij tiramisu en chocoladedesserts.


Rode Prijs geldig van 28/11 t.e.m. 19/12/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op