Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Champagnes van Pierson-Cuvelier: de kracht van de traditie!

Het huis Pierson-Cuvelier ligt in Louvois, geklasseerd als een grand-crugemeente voor pinot noir. Het is dus niet verrassend dat eigenaar François Pierson de familietraditie heeft verdergezet en zich heeft gespecialiseerd in de pinot. Als ‘propriétaire-récoltant’ werkt hij alleen met druiven van zijn eigen percelen. Die zijn verspreid over 12 gemeentes in Montagne de Reims, grand cru en premier cru, waaronder Louvois.

In de kelder worden de druiven van de verschillende percelen gevinifieerd in 40 verschillende cuves vóór de assemblage. De champagnes in spe rusten daarna 3 jaar op latten in de krijtkelders. Resultaat: vineuze en verfijnde champagnes van 100 % pinot noir of een assemblage met chardonnay. Met deze drie authentieke champagnes leert u het huis helemaal kennen. Bovendien profiteert u nu van straffe Rode Prijzen!

Champagne Pierson-Cuvelier ‘Tradition’
brut Grand Cru
(art. 481116)

De klassieke champagne brut van het huis is het resultaat van traditiegetrouw vakmanschap. De assemblage van pinot noir (85 %) en chardonnay (15 %) is een schot in de roos. Verfijning, veel smaak, frisheid, een mooie aromatische complexiteit … hij heeft het allemaal! Een champagne van grote klasse die bij iedereen in de smaak valt, vooral als aperitief.

Champagne Pierson-Cuvelier ‘Joseph Cuvelier - Cœur de Cuvée’
brut 1er Cru
(art. 481115)

Deze 1er cru champagne is opgedragen aan de ondertussen overleden vader van mevrouw Pierson. Hij is gemaakt met 80 % pinot noir en 20 % chardonnay. Het is een volle en evenwichtige champagne met een flinke stroom van fijne belletjes. Laat u verleiden door de aroma’s van wit fruit, elegantie en mooie zuren in de mond, aangevuld met typische toetsen van geroosterde hazelnoten. Een must bij voorgerechten met vis of zeevruchten.

Champagne Pierson-Cuvelier ‘Rosé de saignée’
brut 1er Cru
(art. 481118)

Deze rosé champagne van 100 % pinot noir is gemaakt volgens de ‘saignée-methode’: de most (voorgeperst sap) weekt samen met de druivenschillen, net lang genoeg tot het sap de gewenste roze kleur heeft. Neem een slokje en geniet van de harmonie tussen kracht en verfijning, van de pure fruittoetsen (klein rood fruit, framboos) en van het mooi droge karakter. Een subtiele romige toets geeft de smaak nog een mooi extraatje. Een heerlijk aperitief, maar ook lekker bij een gerecht met gevogelte of vis.


Rode Prijs geldig van 28/11 t.e.m. 19/12/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op