Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Video: Het koningskoppel Châteauneuf-du-Pape en grenache

Grenache noir is ongetwijfeld de meest populaire druif in Zuid-Frankrijk. En de bekendste grenache-wijnen, die vindt u in de appellatie Châteauneuf-du-Pape. Daar zorgt de druif voor aantrekkelijke, heel aromatische wijnen met een bijzondere kruidigheid en een hoog alcoholpercentage.

Het geheim van de appellatie? De perfecte harmonie tussen druif en bodem. Die laatste garandeert dag en nacht de warmte waar grenache noir zo naar verlangt. Benieuwd naar meer uitleg? Bekijk dan de reportage hieronder.

Grenache noir komt vaak uitstekend uit de verf op zichzelf, maar soms - en dat is ook bij de volgende 2 wijnen het geval - kiezen wijnmakers in Zuid-Frankrijk voor een assemblage met syrah en/of mourvèdre. In de A.O.P. Châteauneuf-du-Pape móét het grootste deel wel van grenache noir komen.

Clos Saint Michel 'Cuvée Réservée' 2016
A.O.P. Châteauneuf-du-Pape

art. 322475

Voor hun 'Cuvée Réservée' selecteren de broers Mousset de beste druiven van meer dan 50 jaar oude wijnstokken. Achter de intense zwartrode kleur schuilt een gul, fruitig boeket met blauwe bes, pruim en toetsen van anijs. De smaak start stevig met zwart fruit en kruiden, waarna u geniet van een rijke textuur en een bijzonder lange finale.

Château Mont-Redon 2015
A.O.P. Châteauneuf-du-Pape

art. 392361

De halfintense, kersenrode kleur luidt een heel aangenaam boeket in: Provençaalse kruiden (tijm, laurier), peper, rood fruit, wat tomaten zelfs … De smaak, nog jong en krachtig, pakt uit met afgeronde tannines en een mooie lengte.


Rode Prijzen geldig van 5/11 t.e.m. 27/11, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op