Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Folonari: niet weg te denken uit Toscane

Wijnmakers sinds de 18de eeuw

De naam Folonari klinkt bekend in de oren bij heel wat Toscaanse domeinen (‘tenute’ in het Italiaans). Geen wonder, de roots van deze familie wijnbouwers gaan terug tot in de 18de eeuw.

Uit liefde voor een uniek terroir

De wijnen uit Toscane zijn bijzonder geliefd. Giovanni weet waarom: “Dat komt vooral door het unieke terroir. Het is heel divers en heel geschikt voor de wijnbouw. Dat levert wijnen van superieure kwaliteit op. Daarnaast gaan traditie en innovatie hier hand in hand en de Toscaanse wijnmakers gebruiken al hun vaardigheden om de lokale eigenschappen van de wijnen te combineren met internationale kenmerken.”

Ode aan sangiovese

Sangiovese is de typische druivensoort uit de regio. Ze komt volledig tot haar recht in Toscane, in alle appellaties. Giovanni legt uit: "Sangiovese is heel gevoelig aan haar omgeving en het klimaat, en aardt niet makkelijk in een andere regio. Haar wijnen geven een elegante en fijne eerste indruk, maar ze bevatten ook veel zuren en tannines.”

Genoeg redenen dus om een stukje van dit prachtige terroir in uw glas te schenken. Wij kozen voor u vier wijnen uit verschillende terroirs van wijnhuis Folonari uit. Ze hebben alle vier een mooie Rode Prijs. Dubbel genieten dus …


Toscana I.G.T. 'B.S.T.' Sangiovese-Cabernet Sauvignon 2016
Ambrogio e Giovanni Folonari
Toscana – Italië
(art. 322302)

De Baby Super Toscan (B.S.T.) is een idee van de Folonari's. Het doel: pure wijnen zonder houtrijping. Deze wijn combineert de levendigheid van sangiovese met de structuur van cabernet sauvignon. Hij heeft een op-en-top fruitig boeket. Aroma's van rode en zwarte vruchten, en toetsen van laurier en praliné komen u tegemoet. De smaak is vol en verleidelijk, met veel rood fruit (kersen) en een mooie concentratie. Wat volgt is een lekker frisse en kruidige afdronk, met opnieuw accenten van laurier en mooi aanwezige tannines.

Toscana I.G.T. 'Il Pareto' 2014
Tenuta di Nozzole Ambrogio e Giovanni Folonari
Toscana - Italië
(art. 322243)

Deze Toscaan verleidt u met zijn intense rode kleur en zijn diepgaande en elegante aroma’s. U ruikt bijzonder mooie houttoetsen en verfijnde accenten van likeur. In de mond geniet u van een krachtige en elegante smaak die lang aanhoudt. Zijn verleidelijke textuur en korrelige tannines zorgen voor een perfect geheel.

Toscana I.G.T. 'Black' Pinot Noir 2015
Tenute del Cabreo Ambrogio e Giovanni Folonari
Toscana – Italië
(art. 470313)

Schenk uw glas vol mediterrane aroma’s! Deze intens rode wijn heeft een fris boeket van basilicum, oregano, rozemarijn, tomatensaus en lavendel. Zijn smaak is zowel krachtig als fris, elegant, en houdt lang aan. U proeft de aromatische finesse van pinot noir in een mediterraan jasje, en toetsen van balsem in de afdronk.

Bolgheri D.O.C. 'Campo al Mare' 2016
Tenuta Campo al Mare Ambrogio e Giovanni Folonari
Toscana – Italië
(art. 322154)

Een mooie fles uit Bolgheri, het bekende gebied waar veel supertoscanen gemaakt worden. Deze assemblage met merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en petit verdot rijpt 1 jaar op Franse eik. Hij heeft een intens zwartrode kleur en elegante aroma’s van kersenlikeur en pioenrozen. Zijn smaak is elegant en heel fris, met verfijnde toetsen van cassis- en braamlikeur.


Rode Prijs geldig van 16/10 t.e.m. 04/11/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op