Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Gérard Bertrand: een ode aan het terroir

Wijnmaker Gérard Bertrand groeide op tussen de wijngaarden. Hij keek als kind vol bewondering toe hoe zijn vader Georges druiven teelde op het unieke terroir van Corbières. Op zijn tiende hielp hij voor het eerst mee met de oogst. Hij wist het toen al zeker … ook hij zou wijnmaker worden!

Diepgewortelde passie
Vandaag werkt Gérard vol toewijding op zijn domeinen. Zijn passie voor het vak heeft hij van zijn vader. Gérard streeft ook elke dag naar de perfectie, en is bijzonder prestatiegericht. Die eigenschappen dankt hij aan zijn verleden als rugbyspeler. Geen wonder dat hij in de regio ook bekend is als 'Le Grand'. Als u hem ontmoet, snapt u meteen waarom. Hij is niet alleen bijna 2 meter groot, ook zijn kennis van wijnen is impressionant.

Zijn stempel
De wijnen van Gérard Bertrand zijn een ode aan het terroir van Zuid-Frankrijk. Ze zijn evenwichtig en elegant, en weten zo een hele waaier aan wijnliefhebbers te bekoren. Zijn geheim? De liefde. Voor het leven, voor wijn en gastronomie, en voor zijn regio en het terroir. En die positieve instelling proeft u écht in het glas. Zoals bij deze drie Languedoc-wijnen, nu met een prachtige Rode Prijs!


Château Aigues Vives 2016
A.O.P. Corbières Boutenac

(art. 392282)

Deze corbières uit Boutenac betovert u meteen met zijn aroma's van zoete kruiden, klein rood fruit op alcohol en vers hout. In de volle, diepe, elegante en sappige smaak zit een magnifiek evenwicht tussen het fruit, het hout en de frisse toetsen. Simpelweg heerlijk, tot in de lange afdronk. Een aanrader bij rundvlees en pasta met vlees.


Château Laville Bertrou 2014
A.O.P. Minervois La Livinière

(art. 392277)

De intens granaatrode kleur van deze wijn kondigt een aromatisch en complex boeket aan. U ruikt braambes en bosbes, kersen, zoethout, kreupelhout en leder. Daarna geniet u van een ronde, vlezige en fruitige smaak, met toetsen van drop en korrelige tannines. In de mollige afdronk ontdekt u een zweem van ahornsiroop. Serveer bij BBQ en rood vlees.


Domaine Georges Bertrand 2016
A.O.P. Corbières

(art. 392280)

Dit is een genereuze wijn: boordevol fruit en kruiden. U proeft bijna de zon van Corbières waar de landschappen met kleine heuvels en cipressen doen denken aan Toscane. En u profiteert van een magnifieke prijs-kwaliteitverhouding.


Rode Prijzen geldig van 19/9 t.e.m. 15/10/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op