Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Minerale wijnen uit een eeuwenoud terroir

Bent u op zoek naar elegante witte wijnen met uitgesproken minerale toetsen, die het uitstekend doen bij vis en zeevruchten? Dan zal u zeker vallen voor de charmes van deze 3 rasechte chardonnays uit Chablis. Een buitenkansje voor de herfst- en wintermaanden, zeker met hun aantrekkelijke Rode Prijzen.

Chardonnay: eeuwenoude lieveling

Chablis is met zijn 5.000 ha de meest noordelijk gelegen wijnregio van Bourgogne. De druiven genieten hier van een frisser, continentaal klimaat. En de chardonnay? Die wordt hier al eeuwenlang bemind. Al in de 9de eeuw deden de monniken uit de regio hun uiterste best om het mooiste sap uit hun wijnranken van chardonnay te halen.

Mineralen van miljoenen jaren

De wijnen uit Chablis staan bekend voor hun typische minerale karakter. Om het geheim achter die mineralen te onthullen, moeten we maar liefst 150 miljoen jaar terug in de tijd. Toen was Noord-Frankrijk nog een tropisch zeegebied, rijk aan week- en schelpdieren. De restanten van die zeebewoners vormen vandaag de kalkrijke bodem die zo eigen is aan de Serein-vallei, waar de wijngaarden van Chablis liggen. Combineer dit unieke terroir met een druif als chardonnay, en u geniet van rasechte, elegante en mineraalrijke wijnen die bij elke liefhebber in de smaak zullen vallen.

Tijd om dit stukje geschiedenis in uw glas te schenken. Wij hebben 3 chardonnays voor u klaarstaan: een chablis A.O.P., een chablis 1er cru en een chablis grand cru. Welke kiest u?

Chablis A.O.P. 2017
Domaine Long-Depaquit - Albert Bichot
(art. 470243)

Een typisch frisse chablis, met mineralen en citroen in het boeket en de smaak. De subtiele vette toets zorgt voor rondheid, en maakt deze wijn uiterst geschikt voor forel meunière.

Chablis 1er Cru A.O.P. 'Les Vaillons' 2014
Domaine Laroche
(art. 392980)

Een gastronomische premier cru die uitpakt met typische chardonnay-aroma's van boter en hout (vanille). De houttoetsen keren terug in de sappige, frisse smaak en krijgen het gezelschap van mineralen. Tel daarbij de zilte finale en u krijgt een geknipte begeleider van tong meunière of forel met amandelen.

Chablis Grand Cru A.O.P. 'Les Vaudésirs' 2017
Domaine Long-Depaquit - Albert Bichot
(art. 470253)

Deze grand cru verleidt met florale toetsen (kamperfoelie) en perzik in het boeket. Die florale toetsen vindt u ook in de vette, gulle smaak. Let ook op de frisheid met mooi verweven mineralen. Een aanrader bij schaal- en schelpdieren.


Rode Prijzen geldig van 19/9 t.e.m. 15/10/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op