Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Volgende stop in onze Tour de Bourgogne: Auxey-Duresses

We reizen al weken door een van de bekendste wijnregio’s in de wereld: Bourgogne. We zijn gestart in het noorden en dalen af naar het zuiden. Onderweg houden we halt in wereldberoemde appellaties uit Côte de Nuits (Nuits-Saint-Georges en Morey-Saint-Denis), maar ook in de jongere appellaties van Côte de Beaune (Auxey-Duresses, Maranges). Op zoek naar typische of net verrassende bourgognewijnen.

Vandaag komen we aan in Auxey-Duresses (uitgesproken als ‘Aussey’), op enkele kilometers ten zuiden van Volnay. We houden er halt bij Pascal Prunier, een wijnbouwer die heel nauwkeurig en strikt te werk gaat. Zijn kleine familiedomein ligt vlak achter de percelen van Meursault, en zijn wijngaarden bestaan voor het grootste deel uit oude ranken. Hij houdt zijn rendementen laag dankzij een ultrastrenge wintersnoei, en de oogst gebeurt volledig met de hand op een zorgvuldig uitgekozen dag.

In tegenstelling tot zijn prestigieuze buur, heeft de appellatie Auxey-Duresses een frisser terroir. Dat is een groot voordeel in de warme wijnjaren. En meer specifiek een echte meevaller voor de pinot noirs uit 2015. Die hebben een soepel en romig karakter, en hun frisse toetsen maken het geheel mooi verfijnd. Wij stellen u dan ook graag voor aan de pinot noir hieronder. Het is een stevige wijn met diepgang, met schitterende toetsen van rood fruit. Een must voor de liefhebbers van pinot noir, zeker als u hem serveert bij een mooi stukje pluimwild of een kaasschotel.



Rode Prijzen geldig van 12/8 t.e.m. 28/8/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op