Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Karaktervolle wijnen uit de Méditerranée

Portugal, Spanje of Italië … Wij gingen op wijnreis naar het zuiden en kozen drie mooie ambassadeurs voor u uit. Om zo van te genieten, of om te schenken bij uw dagelijkse gerechten. Een ding is zeker, u vertoeft meteen in zomerse sferen … En dat allemaal voor Rode Prijzen.

Portugal

Quinta da Rede Reserva 2015
D.O.C. Douro - Portugal
(art: 392016)

De Douro-vallei is enorm geliefd bij toeristen, en wel met een goede reden … Het is een van de mooiste wijnstreken van Europa, en meteen ook de thuishaven van deze Quinta da Rede Reserva. Hij wordt van de druivensoorten tinta roriz, touriga franca en touriga nacional gemaakt. Zijn vrij jonge en kersenrode kleur verraadt zijn aroma’s van frambozen, pioenrozen en een vleugje eik. In de mond geniet u eerst van een fruitige aanzet, daarna volgen verfijnde likeurtoetsen en mooie zuren. Zijn smaak houdt lang aan, en houttoetsen in de afdronk maken het plaatje helemaal compleet. Drink hem bij gevogelte, kalfsvlees, zuiderse stoofpotjes en harde kazen.

Spanje

La Aldea de San Juan 2016
D.O. Utiel-Requena - Spanje
(art: 322952)

Deze ronde en fruitige wijn neemt u mee naar de kust van Valencia, waar het hete en heel droge klimaat in de zomer grote inspanningen vraagt van de wijnstokken én van de wijnmakers. Maar de lokale druivensoort bobal doet het hier goed, zeker met oude stokken en lage rendementen. De wijn rijpt op houten vaten en zijn mooie, subtiele houttoets zorgt voor extra charme. De intense rode kleur kondigt het fruitige boeket al aan. U onderscheidt gekonfijt rood fruit, kers en kriek, maar ook wat zoete kruiden en hout. In de krachtige, vlezige, maar toch soepele mond krijgt u diezelfde intense fruitigheid, gecombineerd met zachte tannines en een vleugje zoethout. Lekker bij gevogelte en kaasschotels.

Italië

Isola dei Nuraghi I.G.T. 'Buio Buio' 2014 Mesa
Sardegna - Italië
(art: 392914)

Leuk weetje: het zwart-witte etiket op de fles van deze 'Buio Buio' verwijst naar het vroegere tapijtwerk van Sardinië. Nog voor er kleuren beschikbaar waren, werden deze tapijten gemaakt met de wol van zwarte en witte schapen. De wijn komt voor 100 % van de typische mediterrane druivensoort carignano. Hij heeft een roodzwarte kleur en een krachtig boeket van zwart fruit, likeur en kruiden. Ook zijn smaak is heel krachtig, mooi verfijnd, lekker lang en intens. U zal volop genieten van zijn pure fruitigheid en zijn verfijnde likeurtoetsen. Schenk hem bij pasta met vlees, rood vlees en harde oude kazen.


Rode Prijzen geldig van 12/8 t.e.m. 28/8/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op