Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Leconfield: wijnmakers in hart en nieren

Profiteer nu van Rode Prijzen op twee wijnen van het prestigieuze wijnhuis Leconfield. Dat huis werd opgericht toen Sydney Hamilton in 1974 een stukje land op het fameuze gebied Terra Rossa in Coonawarra kocht. Zijn doel: Australische rode wijn maken die de titel ‘klassieker’ waard is.

De aankoop van percelen in Coonawarra was de zoveelste uitbreiding in een al rijke geschiedenis. Betovergrootvader Richard startte het wijnimperium van de familie in 1837. Wijn maken zit dus al generaties in de familie. En dat vakmanschap proeft u gewoon.

Leconfield Cabernet Sauvignon 2015
Coonawarra – Australië (art. 322171)

Een grote cabernet sauvignon die het strakke en elegante karakter van Terra Rossa helemaal weerspiegelt. Geniet van een subtiel en complex boeket en een intense smaak met toetsen van eucalyptus, fruitlikeur, cassis en paprika. Combineer met rood vlees en stoofpotjes.

Leconfield Shiraz 2015
McLaren Vale – Australië (art. 322162)

De cabernet is het vlaggenschip van Leconfield, maar de syrah moet als broertje zeker niet onderdoen. Zijn troeven? Een geconcentreerd boeket met likeur van cassis, een vleugje eucalyptus en een subtiele truffeltoets. En een oprechte, stevige en strakke smaak met mooie fruit- en houttannines. Ideaal bij wit en rood vlees (lam), en bij BBQ.


Rode Prijzen geldig van 19/7 t.e.m. 11/8/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op