Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Cono Sur: authentieke wijnen uit prachtige valleien


Chili is een betoverend wijnland. In het oosten grenst het aan het Andes-gebergte, in het westen aan de Stille Oceaan, in het noorden vindt u de Atacama-woestijn, en eeuwenoude gletsjers domineren het zuiden. Het land herbergt prachtige valleien, de thuishaven van tal van bijzondere wijnen. Het warme klimaat is er heel gunstig voor de wijnbouw. De vele uren zonlicht en het smeltwater uit de Andes (irrigatie) zorgen voor gezonde druiven, die pure en authentieke wijnen opleveren.

Wij nemen u mee op bezoek naar het wijndomein Cono Sur, op zo’n 90 kilometer van de Chileense hoofdstad Santiago. Dit wijnhuis heeft zijn pluimen meer dan verdiend. Het werd in 1993 opgericht met 1 missie voor ogen: kwaliteitsvolle wijnen maken op een innovatieve manier. Vorig jaar nog wonnen ze een prestigieuze award op de 49ste International Wine and Spirit Competition (IWSC), en mochten ze zichzelf een jaar lang het beste wijnhuis van Chili noemen.

De eigenaars doen er alles aan om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ze zetten insecten en spinnen in om de druivenranken te beschermen, en gebruiken geen chemische producten. Ze bevloeien hun grond met zelfgemaakte compost van druivenpulp, bladeren en stelen. In plaats van plastic, gebruiken ze de vezels van cactus om de wijnstokken samen te houden. En om het plaatje helemaal perfect te maken … de medewerkers verplaatsen zich al fietsend naar de wijnkelder en de wijngaarden.

Het wijnhuis hecht ook enorm veel belang aan het kiezen van het juiste terroir. Ze weten perfect welke druif zich in welke vallei het best voelt. Cono Sur heeft dan ook wijngaarden in verschillende valleien, die elk hun eigen stempel drukken op het karakter van de wijn. Wij hebben voor u 3 ambassadeurs uitgekozen, die u graag een beetje meer vertellen over hun thuishaven.

Cono Sur 'Ocio' Pinot Noir 2014
D.O. Casablanca Valley
(art. 470155)

Dit is een pinot noir uit de Casablanca Valley, waar er een koeler mediterraan klimaat heerst. De ochtendmist en het aanhoudende koelere briesje zorgen er voor een latere oogst, en de perfecte omstandigheden om pinot noir te telen. En dat proeft u in het glas.

Cono Sur 20 Barrels Syrah 2016
D.O. Valle del Limarí
(art. 470156)

Of kiest u liever voor deze wijn uit de Valle de Limarí? De vallei loopt parallel met de Limarí-rivier, van het Andes-gebergte tot aan de Stille Oceaan. Kenmerkend voor deze regio is de droogte tijdens het oogstseizoen en de kleibodem met mineralen, waardoor o.a. chardonnay, syrah en carmenère zich hier in hun nopjes voelen. Wij kozen voor u dan ook een wijn uit die voor 94 % uit syrah bestaat, aangevuld met carmenère en cabernet sauvignon.

Cono Sur El Recurso
Single Vineyard Block n°18 Cabernet Sauvignon 2016
D.O. Valle del Maipo
(art. 470154)

Onze derde vertegenwoordiger komt uit de Valle del Maipo, waar de hoogte een invloed heeft op het klimaat en de zuurstof. Het smeltwater brengt er de nodige mineralen naar de wijngaarden. Wijnen uit de Maipo-vallei hebben een uniek karakter. Vooral de rode wijnen, en met name cabernet sauvignon, zijn er enorm geliefd. Uiteraard hebben wij voor u een wijn klaarstaan die voor 100 % van deze druivensoort is gemaakt.

Verlangt u er ook naar om de diversiteit van de valleien van Chili te ontdekken? Goed nieuws, u kan dat meteen doen voor een aantrekkelijke Rode Prijs! Puur genieten …


Rode Prijzen geldig van 28/6 t.e.m. 18/7/19, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op