Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Malbec uit Frankrijk en Argentinië: proef het verschil

Van Frankrijk tot Argentinië … Malbec is een druivensoort die graag reist. De druif heeft haar roots in het zuidwesten van Frankrijk, waar ze vandaag de belangrijkste druivensoort van Cahors is. Vroeger was ze er berucht als de druivensoort voor de Vins Noirs’, heel donkere wijnen met een bijzonder krachtige smaak. Vandaag heeft de druif er een toegankelijker imago gekregen. De wijnbouwers zorgen ervoor dat ze optimaal kan rijpen, en focussen meer op het verfijnde karakter van haar tannines en zuren.

Wie vandaag malbec zegt, denkt misschien spontaan aan Argentinië. De druif heeft er maar liefst 25.000 ha wijngaard tot haar beschikking, en is er dan ook alom geliefd. Het land heeft een enorme bijdrage geleverd aan de populariteit van de druif. De Argentijnse malbecwijnen hebben een rijpere, rijkere en zachtere smaak dan hun Franse tegenhangers.

Malbec toont zich dus anders over de continenten heen, maar blijft in de kern een druif die zich onderscheidt door haar kracht en finesse.

En u, welke malbec kan u het meest bekoren? De beste manier om dat te ontdekken is door ze met elkaar te vergelijken. Wij hebben voor u zowel een Franse (Cahors) als een Argentijnse malbec klaarstaan. Natuurlijk voor een aantrekkelijke Rode Prijs.



Rode Prijzen geldig van 15/4 t.e.m. 29/04/19.


Sorteer op