Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Grote bordeauxs ... met voordelige prijzen!

Wie Bordeaux zegt, denkt meteen aan prestigieuze appellaties en wijnen met een internationale reputatie. Spijtig genoeg schieten de prijzen van deze wijnen steeds verder de hoogte in. Daarom nemen we u graag mee naar de Côtes de Bordeaux en naar de satellietgemeenten van Saint-Emilion, waar de wijnen van uitstekende kwaliteit zijn, vooral in de grote millésimes. En de prijzen? Die zijn al even aantrekkelijk ...

Côtes de Bordeaux bundelt sinds 2009 de appellaties Blaye, Francs, Cadillac en Castillon. Samen zijn ze goed voor 13 % van de wijngaarden in Bordeaux. Het merendeel van die wijngaarden ligt op de befaamde terroirs met een klei- en kalkbodem, die voor een groot deel de identiteit van de wijnen bepaalt. En de Belgen hebben hun weg naar Côtes de Bordeaux zeker al gevonden: ons land is de grootste afzetmarkt voor de wijnen uit Blaye.

En ook de befaamde wijnen uit Saint-Emilion krijgen tegenwicht. In het noorden en noordoosten van de appellatie liggen 4 kleine districten of ‘satellietgemeenten’ die met trots de naam Saint-Emilion dragen: Montagne-Saint-Emilion, Saint-Georges-Saint-Emilion, Lussac-Saint-Emilion en Puisseguin-Saint-Emilion. Ook hier worden wijnen met een uitmuntende kwaliteit gemaakt, die een zachtere prijs hebben dan die van hun grote broer.

Het bewijs, dat moet u gewoon proeven. We stellen u met trots voor aan enkele ambassadeurs uit Côtes de Bordeaux en Puisseguin-Saint-Emilion.



Rode Prijzen geldig van 8/4 t.e.m. 30/4, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op