Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Deze nieuwe Californische wijnen moet u proeven

Onze aankoper bezocht de States, meer bepaald Californië, een wijnregio met een grote variatie aan streken en kwaliteiten. Twee streken vielen extra in de smaak.

Sonoma County overtuigde onze aankoper als paradijs voor blauwe druiven zoals cabernet sauvignon (dankzij het mediterrane klimaat). In Monterey County werd hij dan weer gecharmeerd door frisse witte wijnen, vooral chardonnays. Het gevolg van de koude wind van de Stille Oceaan en de frisse nachten.

De reis leverde straffe nieuwe wijnen op in onze webshop, waarvan we er u graag 2 voorstellen: 1 witte en 1 rode, nu met een mooie Rode Prijs.

Winery J. Lohr Arroyo Seco Chardonnay ‘Riverstone’ 2016
A.V.A. Monterey County
Verenigde Staten
(art: 322312)

Bij deze prikkelende chardonnay ruikt u een intens boeket, doorspekt met botersnoepjes, exotisch fruit, vanille en acacia. De smaak is levendig en zit boordevol fruit. In het middenstuk proeft u gerookte accenten en zuiveltoetsen, met mooie zuren in de finale.

Dry Creek Vineyard Cabernet Sauvignon 2015
A.V.A. Sonoma County
Verenigde Staten
(art: 322653)

In de neus verleidt deze cabernet sauvignon met zachte aroma’s van braambessenconfituur, cassis, tabak, eucalyptus en wat leer. Na een zachte en ronde aanzet proeft u mooie, fluweelzachte tannines, met opnieuw zwart fruit en wat pure chocolade. De finale is kruidig en krachtig.


Rode Prijzen geldig van 11/12/2018 t.e.m. 3/1/2019, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op