Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Rode wijnen onder € 10 blind geproefd: de top 3!

Een speciaal team van 6 wijnaankopers en wijnconsulenten heeft een selectie rode Klassewijnen opnieuw geproefd. Maar het was geen gewone proeverij, de ervaren wijnkenners moesten blind proeven. En de wijnen moesten goedkoper dan 10 euro zijn. De druiven, de appellatie, het chateau … het maakte allemaal niet uit. Het enige criterium: de prijs-plezierverhouding van de wijnen. Dit is de top 3. Gegarandeerd plezier, en nu met een Rode Prijs!

Toscana I.G.T. 'Boschi Salviati' 2013
San Luciano Toscana – Italië

De intens rode kleur leidt een krachtig en beetje wild boeket in. U ruikt veel kruiden, specerijen en likeur van rood fruit. De smaak is potig, ook een beetje wild en heel kruidig. Een uitstekende begeleider van BBQ, pasta met vlees en harde oude kazen.


Château de Francs 'Les Cerisiers' 2014
A.O.P. Francs - Côtes de Bordeaux

Een wijn uit een bescheiden appellatie, maar de knowhow van de wijnmakers, het terroir en de kwaliteit van de wijnstokken zijn vergelijkbaar met grote Saint-Emilions. U ruikt aardse aroma’s (humus), fruit (kersen op alcohol) en truffel. De smaak is krachtig en bezit een toenemende fruitigheid. In de finale zit een vleugje alcohol. Lekker bij vleesschotels, eend en lam.


Château Saint-Go 2014
A.O.P. Saint-Mont

2014 was een uitstekend jaar in Saint-Mont (Zuidwest-Frankrijk). Het domein trakteert u dan ook op een uitstekende wijn: kleurrijk, fruitig en krachtig. Na de intense, zwarte kleur volgt een fijn boeket met aroma’s van hout, gesuikerd zwart fruit en munt. De smaak heeft een vlezige en soepele aanzet. Daarna proeft u een intens en gespierd middenstuk vol rijp fruit (zwarte kersen), fruitige tannines en een lange finale. Een aanrader bij rund, schaap en een kaasschotel.


Bekijk hier de top 3 bij de witte wijnen


Rode Prijzen geldig van 2/7 tot en met 26/7/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op