Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Witte wijnen onder € 10 blind geproefd: de top 3!

Een speciaal team van 6 wijnaankopers en wijnconsulenten heeft een selectie witte Klassewijnen opnieuw geproefd. Maar het was geen gewone proeverij, de ervaren wijnkenners moesten blind proeven. En de wijnen moesten goedkoper dan 10 euro zijn. De druiven, de appellatie, het chateau … het maakte allemaal niet uit. Het enige criterium: de prijs-plezierverhouding van de wijnen. Dit is de top 3. Gegarandeerd plezier, en nu met een Rode Prijs!

Bodega Pago de Cirsus Chardonnay 2016
D.O. Navarra – Spanje

Een Spaanse chardonnay met een prachtig evenwicht en een rijke smaak. Na de briljante, heldergele kleur met groene schittering volgt een fris boeket met exotisch fruit (ananas, limoen, pompelmoes) en een vleugje hout. De smaak is vol, bijna krachtig, fris en fruitig, mooi rond en harmonieus. U proeft citrusvruchten en een bittertje in de finale. Met deze wijn smaken tapas, zeevruchten en vegetarische gerechten nog beter.


Bianco Tharros
I.G.T. 'Karmis' 2016 Contini Sardegna - Italië

UITVERKOCHT

Het bewijs dat ook I.G.T.-wijnen pareltjes kunnen zijn. De heldergele, schitterende kleur onthult aroma’s van abrikoos, perzik, kamperfoelie, kamille en gegrilde ananas. De smaak kan je het best omschrijven als ‘zonnig’. U proeft een mandje met rijpe vruchten, een exotische toets en wat zuren van citroen. Een aanrader bij wit vlees, zeevruchten, schapen- en geitenkaas.


Familia Gascón Reserva Viognier 2017
Mendoza – Argentinië

UITVERKOCHT

Een uitbundige wijn met een rijk, fris en elegant karakter. Dat is meteen duidelijk als u de aroma’s opsnuift: abrikoos, citrus, cassis en gekonfijte perzik. De smaak start zacht en wat vettig, gevolgd door frisheid, met toetsen van citrus- en exotisch fruit. Tot slot geniet u van een elegante finale. Een ideale begeleider van aperitiefhapjes, vis, gevogelte en vegetarische schotels.


Bekijk hier de top 3 bij de rode wijnen


Rode Prijzen geldig van 2/7 tot en met 26/7/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op