Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Terra Alta, een verborgen pareltje

Terra Alta kreeg in 1972 officieel de status van appellatie. Het is een onbekende wijnregio in het zuiden van Catalonië. Zoals de naam Terra Alta(‘hooggelegen grond’) al zegt, bevindt de wijnregio zich op een vrij hoog plateau, op gemiddeld 500 m hoogte.

Het klimaat is er extreem: barre winters en verzengende zomers, weinig neerslag, grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, en een hardnekkige, droge noordoostenwind (de ‘cierzo’, die het de wijnbouwers niet gemakkelijk maakt). Maar het is net door dat samenspel dat de typische druiven van de appellatie, de garnacha blanca en garnacha negra, het karakter van hun terroir zo goed vertolken.

Manuele oogst met strenge selectie, een nog strengere vinificatie … Vandaag wil de jonge generatie wijnbouwers de appellatie op de kaart zetten met wijnen waarin vooral de typische kenmerken van de regio tot uiting komen.

We selecteerden voor u 2 wijnen van domein LaFou, opgericht in 2007. Het wordt gerund door de meesterlijke Ramon Roquetas Segalés, een jonge wijnbouwer die niet lang nodig had om de wereld te overtuigen van de pracht van garnacha. Ontdek de wijnen nu, want ze hebben een verleidelijke Rode Prijs!

LaFou ‘Els Amelers’ 2016
D.O. Terra Alta - Spanje

Het fruitige, florale en minerale boeket (abrikoos, peer, boterbloem, rozenwater) bevat ook een vettig kantje met een toets van hoeveboter. De smaak is rond, vol en krachtig. U ontdekt opnieuw abrikoos en peer, aangevuld met een gekonfijt kantje en een peperige finale. Een genot bij paella met vis en vegetarische schotels.


LaFou ‘El Sender’ 2015
D.O. Terra Alta - Spanje

Een rode wijn met duidelijk herkenbare aroma’s van rood fruit, pruimen en wilde kruiden, aangevuld met een pepertoets. Na de soepele aanzet proeft u een verfijnd fruitig, krachtig, complex, kruidig (peper) en vrij fris middenstuk. Ontdek het fruit op alcohol, een toets van het terroir en de warme finale. Perfecte begeleider van paella met vlees en kruidige vleesschotels.


Rode Prijzen geldig van 2/7 tot en met 26/7/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op