Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Drie originele en authentieke wijnen

We stellen u graag drie vertegenwoordigers van domein Tabarrini voor. De eerste, Umbria I.G.T. 'Adarmando' 2015, staat op de lijst van de 75 'Most Exciting Wines of the Year 2017' van het tijdschrift Decanter.

De familie Tabarrini is gevestigd in Montefalco, Umbrië, in het hart van Italië. Toen Giampaolo, van de vierde generatie, eind jaren '90 de leiding over het domein overnam, besloot hij om zijn eigen wijn te maken. Giampaolo maakte zo zijn bijnaam 'de rijzende ster van Umbrië' helemaal waar. Zijn wijnen behoren vandaag tot de meest prestigieuze wijnen in het centrum van Italië. Ze worden ook vaak genoemd in gerenommeerde wijntijdschriften zoals Wine Spectator.


Umbria I.G.T. 'Adarmando' 2015
Tabarrini
Umbria - Italië

Beperkte voorraad

Deze uitzonderlijke en karaktervolle wijn van trebbiano spoletino is geschapen naar het beeld van zijn maker. De dikke gele kleur kondigt zijn krachtige, stevige boeket al aan: rijp geel fruit met een zachte houttoets en een vleugje honing. In de mond is hij zacht, krachtig, peperig en verleidelijk. U proeft ook opnieuw rijp geel fruit en honing, en een licht bittertje in de finale.


Montefalco Sagrantino D.O.C.G.
'Colle Grimaldesco' Passito 2009
Tabarrini - Umbria - Italië

(37,5 cl)

Traditiegetrouw worden wijnen gemaakt van sagrantino-druiven na de oogst drie maanden lang gedroogd ('passito'). Daardoor wordt hun sap bij de persing geconcentreerder en meer gesuikerd, met de karakteristieke gekonfijte aroma's.
In de donkerrode kleur zit er weinig evolutie. In de neus is de sagrantino krachtig en diepgaand met aroma's van zeste van gekonfijt citrusfruit (orangette), verse eik, likeur van braambes en cassis, met een vleugje framboos en een toets van menthol. De likoreuze, rijke smaak is niet te gesuikerd en bevat toetsen van oranjebloesem, Turks fruit, vijgen en dadels. De tannines zijn explosief maar subliem, met toetsen van karamel, zoethout en krenten.


Montefalco Sagrantino D.O.C.G.
'Colle alle Macchie' 2007
Tabarrini - Umbria - Italië

De sagrantino staat bekend voor zijn kwalitatieve tannines, met een mooie rondheid als er oude wijnstokken worden gebruikt. En hier is het bewijs …
Deze 'Colle alle Macchie' heeft een intense, granaatrode kleur. In de neus ruikt u aroma's van menthol, toetsen van gekonfijt fruit (dadels, vijgen) en crème de cassis. In de mond is hij vurig, krachtig en goed gestructureerd met toetsen van gekonfijt fruit en likeur (cassis, kers, pruim), een fris kantje en een stevige finale.


Rode Prijzen geldig van 2/3 t.e.m. 19/3/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op