Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De zibibbo, held van het eiland Pantelleria

Welkom op het kleine vulkanische eiland Pantelleria, gelegen tussen Sicilië (op 85 km) en Tunesië (op 70 km). Een eiland met een groot verschil tussen de warmte (van de zon) en frisheid (van de zee). Dat contrast zorgt voor zoete witte wijnen met een opvallend elegant boeket. De druif moscato d’Allesandria, plaatselijk beter bekend als de zibibbo, is dé specialiteit van het wijnhuis Donnafugata, een van de vaandeldragers van de Siciliaanse wijnbouw. Die kennis en knowhow zien we duidelijk in deze twee wijnen. En we zijn niet de enigen, want bekende wijngidsen als Gambero Rosso en Bibenda hebben verschillende prijzen uitgereikt aan de ‘Ben Ryé’.

Laat u verleiden door de charme van deze twee wijnen. En profiteer nu van hun Rode Prijs!


Passito di Pantelleria D.O.C. ‘Ben Ryé’ 2015
Donnafugata
Sicilia – Italië
37,5 cl

Deze dessertwijn is ongelofelijk goed: hij bezit niet alleen een rijk palet en een natuurlijke kracht (o.a. dankzij de ‘passito’-methode, het kort drogen van de druiven voor de vinificatie), maar hij heeft ook een verbazingwekkende frisheid (zilte zweem), door de wind die over de kust van Pantelleria waait. Dat verklaart ook de naam ‘Ben Ryé’, dat betekent ‘zoon van de wind’ in het Arabisch.

De briljante amberkleur onthult een boeket met fruitige aroma’s (gekonfijt fruit, gedroogde mango en taart met citroenmeringue) en een dynamische, vettige smaak met een mooi evenwicht tussen zoetheid en zuren.

Een aanrader bij patisserie, fruittaart … en blauwe kazen.


Moscato di Pantelleria D.O.C. ‘Kabir’ 2016
Donnafugata
Sicilia – Italië
37,5 cl

Geniet van de aroma’s en smaken van (gekonfijt) fruit, marsepein en oranjebloesem. Samen zorgen ze voor een lichte, heel frisse wijn.

Na de heldere, licht goudgele kleur volgen aroma’s van gember, gekonfijt fruit, ananas en lychee, aangevuld met witte peper en oranjebloesem. De smaak is schitterend, heerlijk vol, elegant, fris en niet te zoet. U proeft toetsen van gekonfijte sinaasappel en clementine, oranjebloesem en zoete kruiden.

Een genot bij desserten, maar ook bij meloen met ham.


Rode Prijzen geldig van 15/2 t.e.m. 19/3/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op