Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Misha's Vineyard: ‘sélection parcellaire’ in Nieuw-Zeeland

Misha’s Vineyard (57 ha) is eigendom van Misha en Andy Wilkinson en ligt in de regio Central Otago in Nieuw-Zeeland. In de Bendigo-vallei om precies te zijn, bekend voor zijn grillige reliëf.

De wijnstokken staan geplant op heel steile hellingen, die uitgeven op een stuwmeer. Dankzij die glooiing krijgt de wijngaard veel warmte en licht. En de schrale, arme bodem vol keien (er is weinig aarde aan de oppervlakte) zorgt voor een optimale afwatering. Het microklimaat van het meer kan de soms te warme temperaturen perfect verzachten.

In die omstandigheden moet de wijnstok wel vechten om de beste druiven voort te brengen. Dat proeft u in het glas. Misha en Andy willen duidelijk wijn maken zonder compromissen te sluiten. Daar zijn ze écht fier op. En we kunnen hen alleen maar gelijk geven.


In het glas …

Misha's Vineyard ‘The Starlet’ Sauvignon Blanc 2014
Central Otago – Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is de sauvignon blanc de ster onder de druiven. De naam van deze wijn verwijst naar de moeder van Misha, want ze was operazangeres.

De heldere en schitterende lichtgele kleur kondigt het boeket al aan: aangenaam en fris met toetsen van sappig (exotisch) fruit (guave, passievrucht, limoen). U ruikt ook fijne kruidige toetsen en mineralen. De aanzet is levendig en fris, gevolgd door een vol en vrij dik middenstuk met aroma’s van frisse citrusvruchten, wit fruit (appel). Het geheel eindigt met een lange, minerale finale. Een heel pure sauvignon dus.


Misha's Vineyard ‘The Gallery’ Gewürztraminer 2013
Central Otago – Nieuw-Zeeland

Achter de pure, sprankelende gouden kleur ontdekt u een smaakvol en elegant boeket van fijn gebak (banketbakkersroom, vanille), een mineraal kantje zoals in elzaswijnen, en toetsen van witte peper, perzik en lychee.

In de mond begint de wijn heel zacht, waarna u zachte en romige toetsen proeft (maar zonder zwaar te worden). U ontdekt aroma’s van abrikoos en mirabel. De finale is fris, niet te zoet en heeft toetsen van witte dovenetel en venkel.


Rode Prijzen geldig van 15/2 t.e.m. 19/3/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op