Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Grote bordeauxs op dronk

Deze bordeauxwijnen zijn na enkele jaren rijping op dronk. Stuk voor stuk zijn ze uitstekende begeleiders van winterse gerechten met rood vlees, gevogelte, wild ... Kortom, perfect om nu te drinken.


Cerro Gordo 2011
A.O.P. Puisseguin-Saint-Emilion

De Spaanse naam van deze wijn (Cerro Gordo, wat ‘grote heuvel’ betekent) schept wat verwarring, want hij is eigenlijk een krachtige en evenwichtige bordeaux. In de neus ruikt u bos- en herfstaroma’s van een geëvolueerde merlot, met humus, een vleugje truffel, gedroogd fruit, oud leder en alle tertiaire geuren. Deze bordeaux begint fris, mooi en charmant, en ontwikkelt zich tot een elegante wijn met frisse aroma’s van gedroogd fruit. Hij heeft een vrij lange afdronk met zachte tannines en een delicate houttoets.


Château Bernadotte 2012
A.O.P. Haut-Médoc

In deze assemblage van merlot, cabernet sauvignon en petit verdot ruikt u het bos: kreupelhout, eikenhout, wat vanille en crème brûlée, en een vleugje fruit op de achtergrond. In de mond komt het fruit meer naar voren en krijgt de wijn meer pit. Hij is zelfs wat peperig en levendig in de finale dankzij de tannines. Combineer met rood vlees om de strakheid weg te halen en de wijn in evenwicht te brengen.


Château La Croix du Casse 2013
A.O.P. Pomerol

De neus van deze dakpannenrode bordeaux bloeit mooi open: u ruikt gedroogd fruit, champignons … Geuren die u ook tegenkomt tijdens een herfstwandeling in het bos. In de mond begint hij fris en fruitig, gevolgd door een zacht, soepel middenstuk met opnieuw fijne bosaroma’s en een aangename afdronk met soepele tannines. Deze wijn is geen krachtpatser en past dus als gegoten bij gevogelte.


Rode Prijzen geldig van 8/1 t.e.m. 31/1/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op