Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Cabernet sauvignon, ook in Italië een voltreffer

Cabernet sauvignon en Bordeaux, het zijn haast synoniemen voor wijnliefhebbers. Maar wist u dat de kleine druif met dikke schil ook furore maakt in Italië?

Over gans Italië worden er klassevolle assemblages met cabernet sauvignon gedronken. Met onze selectie nemen we u mee op een Giro d’Italia voor de smaakpapillen. We starten in het noordelijke Langhe, nemen twee tussenstops in het landelijke Toscane, om dan te finishen in de zon van Sicilië.


Langhe D.O.C. ‘Faletto’ 2013
Cascina Bongiovanni
Piemonte

Deze assemblage cabernet sauvignon met barbera en nebbiolo begroet u met zijn dieprode kleur. De neus is complex, maar toch fris en charmant. U ruikt gekonfijt fruit, zoete houtkruiden en kaneel. Het zoethout en het fruit worden aangevuld met een licht bittertje in de afdronk. De jonge tannines passen perfect bij rood vlees (rund, lam).


Toscana I.G.T. ‘Il Borgo’ 2013
Tenuta del Cabreo – Ambrogio e Giovanni Folonari
Toscana

Deze verfijnde assemblage van cabernet sauvignon en sangiovese combineert een zwartrode kleur met een elegant en stijlvol boeket van cederhout, pruimlikeur en koffie. De aanzet is krachtig, maar toch verfijnd. De smaak van koffie en pruimen blijft lang nazinderen. Een aanrader bij rood vlees en wild omdat de vetten van het vlees en de stevige tannines van de cabernet sauvignon elkaar mooi in evenwicht brengen.


Toscana I.G.T. 'Il Pareto' 2014
Tenuta di Nozzole - Ambrogio e Giovanni Folonari
Toscana
ë

Omdat de sterke tannines van cabernet sauvignon voor wijnen met een hard en streng karakter zorgen, wordt de druif bijna altijd gecombineerd met een zachtere soort. Bijna altijd, want ten huize Folonari slaagden ze er toch in om een volbloed cabernet sauvignon met een verleidelijke textuur te maken. Zijn aanzet is nog steeds bijzonder krachtig, maar toch verfijnd. Zwicht u ook voor zijn intens rode kleur en diepgaand boeket van hout en fijne likeur? Tip: laat deze Toscaanse rode wijn nog een aantal jaren liggen. Hij wordt dan zachter, zonder zijn elegantie te verliezen.


Sicilia D.O.C. ‘Cygnus’ Nero d’Avola-Cabernet Sauvignon 2013
Tenuta Regaleali – Tasca d’Almerita
Sicilia

Nero d’avola – cabernet sauvignon is al lang een succesvolle combinatie. De twee druivensoorten vullen elkaar perfect aan in deze betoverende rode wijn. Die bouwt een feestje in de neus met peper, rozemarijn en eucalyptus. U ruikt ook hout, gekonfijt fruit en een lichte likeurtoets. Na een stevige aanzet volgt een fluweelzacht middenstuk. Tot in de lange finale geniet u van frisse zuren en houttoetsen. Probeer deze Siciliaan bij een gekruide lamsbout, maar zeker ook bij een kaasschotel.


Rode Prijzen geldig van 8/1 t.e.m. 31/1/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op